Koningin Julianaplein Vaals

Aan het plein komen enkele kleine winkeltjes en horecagelegenheden zoals restaurantjes of cafeetjes. De winkeltjes vullen het bestaande winkelaanbod aan en maken Vaals tot een volwaardige winkelstad. Het plein draagt hier ook aan bij, Vaals heeft namelijk nog geen gezellig terrassenplein waar je aangenaam kunt verblijven en waar kinderen tegelijkertijd veilig kunnen spelen. 

Het Koningin Julianaplein is een aanvulling op de bestaande winkellooproute. 

De gemeente Vaals en de Woningstichting Vaals hebben gezamenlijk een aantal onderzoeken laten uitvoeren om de mogelijkheden voor Vaals en de behoefte van de inwoners en bezoekers te achterhalen. Uit deze onderzoeken is naar voren gekomen dat Vaals een goed imago heeft op het gebied van gastvrijheid, veiligheid en vriendelijkheid. Vaals heeft een groot lokaal en grensoverschrijdend verzorgingsgebied, wel twee keer groter dan het inwoneraantal. Dit komt door het groot aantal toeristen en bezoekers uit omliggende gemeenten. Jaarlijks overnachten gemiddeld 600.000 mensen in Vaals, die samen met bezoekers en inwoners zo’n 60 miljoen euro per jaar in Vaals besteden. Daarnaast heeft de zondagsopenstelling een grote aantrekkingskracht op de Duitse bezoeker, in Vaals kun je immers recreatief winkelen en tegelijkertijd boodschappen doen. 

Vaals heeft de leukste en mooiste markt van Nederland. Dat vinden wij zelf, en dat zijn de vele wekelijkse Nederlandse, Belgische, Franse en Duitse bezoekers met ons eens. De markt van Vaals is veelzijdig en bijzonder door de sfeervolle entourage. De weekmarkt wordt elke week op dinsdagmorgen gehouden op het Koningin Julianaplein rondom het gemeentehuis. Tijdens de werkzaamheden moet de markt tijdelijk worden verplaatst. Maar als het plein gereed is, komt de markt zeker terug!

Download: Artikel - Vaals heeft een juweel van een markt.pdf

Uit onderzoek blijkt dat het unieke stadsbeeld van Vaals en de sfeer van Vaals erg gewaardeerd worden door de bezoekers. De historische kern wordt gewaardeerd en gekoesterd. Uit marktonderzoek blijkt dat culturele restaurants of specialiteitenrestaurants een goede aanvulling kunnen zijn, net als horecagelegenheden voor jongeren. De winkels moeten het bestaande aanbod aanvullen, met vooral winkels in het hogere of middensegment. 

Kijk ook eens op de website www.shoppeninvaals.nl voor meer informatie over winkelen in Vaals en profiteer van de vele acties! 

Bent u geïnteresseerd in een winkel of horecaruimte aan het Koningin Julianaplein? Neem dan contact op met de Woningstichting Vaals door een mail te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of te bellen naar tel. 043-3088200. Voor meer informatie, zie ook onze website: www.woningstichtingvaals.nl.

 

2015-03