Koningin Julianaplein Vaals

Welkom in het centrum van Vaals. In Vaals is het goed toeven. En het wordt nog beter! 

Het stadje Vaals ligt in het prachtige heuvelland, het meest zuidelijke stukje Nederland, aan de Duitse en Belgische grens. Het centrum kenmerkt zich door de karakteristieke gebouwen, de gezellige winkeltjes aan de drukke Maastrichterlaan en de buitenlandse allure. 

De Euregio is in beweging en Vaals blijft niet achter. Op verschillende locaties in Vaals wordt geïnvesteerd in leefbaarheid, verblijven, wonen en winkelen. Deze ontwikkelingen komen voort uit de Strategische Visie Vaals 2020, die in 2008 is vastgesteld. Deze visie is opgesteld voor en door de inwoners van Vaals en schetst het toekomstbeeld van Vaals voor de komende jaren. 

De kracht van de Strategische Visie ligt in de samenhang tussen de drie thema’s, leefbaarheid, aantrekkelijk wonen en toeristische kwaliteit. Drie thema’s die de basis vormen voor de herontwikkeling van het Koningin Julianaplein. 

Het Koningin Julianaplein ligt tussen het historische gemeentehuis en het kernwinkelgebied. De opwaardering draagt bij aan een duurzaam en hoogwaardig centrum voor Vaals.